Cambodja: Sarina Hotel & Villa, Phnom Penh

Tijdens onze reis door Cambodja, verbleven we twee keer in Phonm Penh, Ik heb gekozen voor twee verschillende accommodaties op twee verschillende locaties in de stad. Een van deze twee hotels vind ik het benoemen waard vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. Maar zoals zoveel hotels heeft alles plus- en minpunten. Hierbij mijn ervaring met Sarina Hotel & Villa


Locatie

Om maar meteen met het eerste en tevens enige minpunt in huis te vallen: de locatie. Hoewel, afhankelijk van je verblijfdoel kan de locatie ook een pluspunt zijn. Sarina hotel & villa ligt namelijk echt wel een flink stuk buiten het "toeristische" centrum van de stad. Dit is ook de reden dat wij moeite hadden met het vinden van een tuktuk die de rit wilde gaan maken vanaf het busstation of vanaf het centrum van de stad, vooral later op de avond. Hierdoor is de tuktuk ook wat duurder dan normaal. 
Maarrrr..... zoek je een hotel dat dichter bij de luchthaven gelegen is dan zie je hier goed. Het is namelijk, vergleken met het centrum, vrij dichtbij de internationale luchthaven van de stad. 

Omdat het hotel buiten het toeristische centrum gelegen is, ben je ook wat beperkter in het vrij rond wandelen door deze buurt. Vooral in de avond hangt er een beetje een apart sfeertje. Geen rare of vreemde dingen verder meegemaakt, meer een gevoel dat we beide hadden. Dit gevoel hadden we niet wanneer we in het toeristische centrum van de stad rondlopen. 
Is dit alles hierboven een reden om niet in dit hotel te verblijven, ik vind van niet. De rest van het verblijf in het hotel is namelijk heerlijk! 

 


Het hotel

Wanneer je gaat verblijven in Sarina hotel & villa, moet je dit even duidelijk aangeven aan de tuktuk driver. Er is namelijk ook het Sarina Boutique hotel (wat van dezelfde eigenaar is). Dit hotel ligt echter op een andere plek in de stad (centrum) en is iets groter dan Sarina hotel & villa, dat beschikt namelijk maar over een kamer of 5, lekker kleinschalig dus!

Wanneer je het hotel binnenkomt voelt het alsof je een spa binnen stapt. Er hangt een hele fijne, rustige en ontspannen sfeer. Het ontvangst is erg warm en vriendelijk. We krijgen bij binnenkomst een heerlijk fris drankje aangeboden en een warm handdoekje om onszelf op te frissen. Heerlijk! Dat maakt het inchecken aangenaam, zeker na een (redelijk) lange busreis en tuktuk rit door het drukke verkeer van Phnom Penh.  De 'lobby' is niet groot, buiten de receptie staat er een bank en losse zitplekken en is er een soort binnentuin. 
Een gangetje de hoek om leidt je vervolgens naar de kamers & het zwembad toe. 

Het hotel beschikt niet over een restaurant of gezamenlijke ontbijtzaal, iedereen nuttigt het ontbijt op het terras(je) dat bij de kamer hoort (of binnen op je kamer mocht je dat prettiger vinden). 

 

Via het hotel kan je vervoer naar luchthaven regelen, maar mocht je een tour willen boeken o.i.d dan is dit ook via het hotel te regelen. Het receptie personeel staat klaar om je met alle vragen te helpen. Je moet echter wel een beetje "geluk" hebben met wie er aan de balie staat, ze spreken niet allemaal even goed Engels, maar dat heeft ook wel weer z'n charme.



De Kamer

Voor ons verblijf hebben we een Superior Double room geboekt. De kamer is erg mooi ingericht, het doet heel romantisch en rustig aan. 
De kamer is niet super ruim, maar zeker groot genoeg om goed je bagage kwijt te kunnen en daarnaast nog prima rond te kunnen lopen in de kamer. Deze superior room grenst direct aan het zwembad, waardoor je vanuit je bed over het zwembad kijkt. De kamer heeft openslaande deuren, met een klein zitje voor de deur (tussen het zwembad en de kamer). 
Er is een ruim, comfortabel bed waarop we zonder enige moeite heerlijk geslapen hebben. 
De kamer beschikt over alle gemakken: een koelkast(je), goed werkende airco, kluisje, föhn, televisie, waterkoker etc. 

De badkamer is niet heel groot, wel bijzonder qua gebruikte materialen, veel natuurlijke materialen, met name hout en steen. De douche is prima, warm water en een goede straal. Ook een schoon en goedwerkend toilet (goede doorspoelcapaciteit).


Ontbijt

Bij de kamerprijs is ook het ontbijt inbegrepen. Ze hebben een aantal ontbijt menu's waaruit je een keuze kunt maken. 
De avond van tevoren geef je bij de receptie door welk menu je graag zou willen bestellen en spreek je de tijd af waarop je het ontbijt (ongeveer) zult ontvangen. Allemaal heel simpel te regelen en wijst voor zich. 

Het ontbijt wordt bij je kamer geleverd, in ons geval op ons terrasje bij de kamer. Zo genieten we in alle rust van een heerlijk ontbijt direct aan het zwembad en de tuin. Bij het ontbijt wordt sowieso vers fruit en een fruitdrankje geserveerd, en keuze uit koffie of thee. De rest van het ontbijt is dus zelf gekozen, brood met beleg (jam, boter), ei en worstjes of meer Aziatische keuzes bijvoorbeeld noodles met groente & kip. Wat je ook kiest, je gaat in ieder geval met een goed gevulde maag op pad!



Kosten

Het verblijf in Sarina hotel & villa in een Superior Double room kostte ons USD 96 voor twee nachten voor twee personen inclusief ontbijt. In euro's was dit in €81,-* wat ik voor het luxe & comfortniveau van dit hotel zeker niet duur vindt. 

* omrekenkoers USD-EURO november 2019

 


Ben je op zoek naar een rustig verblijf in Phnom Penh en op zoek naar een hotel met een goede prijs kwaliteit, dan is dit zeker een aanrader. Het voelt een beetje als een honeymoon, waar ik het ook zeker voor zou boeken.


Let dus wel op wat je verblijfsdoel is, het centrum is redelijk ver weg, maar de luchthaven op een afstand van zo'n 10 minuten (4km). 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.