Jordanië: Mövenpick Resort & Residence, Aqaba

Tijdens onze reis naar Jordanië verbleven we in Aqaba in het Mövenpick Resort & Residence. Wij hebben hier een super ervaring gehad! 
Het Mövenpick Resort & Residences is een 5-sterren hotel dat gelegen is in het centrum van Aqaba. De meeste winkels en restaurants liggen op loopafstand van het hotel. Wij, reizend met twee jonge vrouwen, voelden ons totaal niet onveilig om lopend op pad te gaan. Later op de avond nemen we liever geen risico en maken we wel gebruik van een taxi, echter we vermoeden dat we wel zelf hadden kunnen lopen zonder problemen.

De kamer

Wij verblijven in een superior kamer in het hotel, meer dan prima! De kamer(s) zijn van alle gemakken voorzien en schoon. We beschikken over een bad/douche combinatie in een nette, schone badkamer. Ook hebben we een balkonnetje, dat uitkijkt over een soort van binnenplaats met tuin en tafeltjes, waar het ontbijt genuttigd kan worden. In praktijk doen niet veel mensen dit omdat het vrij warm is, en binnen de airo aanstaat.

Over airco gesproken, deze is uiteraard ook aanwezig op de kamer, ik vermoed dat het zonder airco niet te harden is voor mensen uit een kikkerlandje als Nederland. Qua service niet te klagen, indien gewenst elke dag schonen handdoeken, kamer wordt dagelijks netjes gepoetst en ondanks dat je uiteraard altijd voorzichtig bent met spullen rond laten slingeren op de kamer wanneer je er niet bent, ligt altijd alles nog netjes op de plek waar we het achtergelaten hebben. Met uitzondering van onze slaapoutfit, die worden netjes in een leuke opstelling op het kussen gelegd.



Genoeg te doen!

Voor de enthousiaste sportieveling of gymverslaafde is er goed nieuws: het hotel beschikt over een gym. Daarnaast is er een sauna & jacuzzi, maar liefst 4 zwembaden een privé strand. Bij deze laatste zijn er mogelijkheden tot watersporten (tegen betaling), beachvolleybal & voetbal. Het is mogelijk om massage(s) te boeken om geheel tot rust te komen.

 

Wat maakt het zo bijzonder? 

Wat voor mij het Mövenpick hotel zo bijzonder maakt is buiten de goede prijs-kwaliteit verhouding, zeker het personeel. Stuk voor stuk is iedereen super vriendelijk en gastvrij. Dat laatste is wellicht “normaal” wanneer je in een hotel werkt, echter hier zetten ze net dat stapje extra waardoor je verrast wordt.
Zo treffen wij een prachtige bos bloemen op onze kamer aan, nadat een medewerker van de housekeeping onze kamer wilde binnentreden om schone handdoeken te brengen, terwijl wij in de kamer waren (niet helemaal gekleed). De bos bloemen samen met een handgeschreven kaartje was om excuses aan te bieden omdat ze dit zo vervelend vinden. Ook heeft de leiding van de housekeeping ons nog persoonlijk opgezocht om excuses aan te bieden.

 

Tala Bay

Een stuk buiten het centrum ligt een zone met meerdere hotels (dicht bij de grens met Saoedi-Arabië). Daar bevind zich ook het Mövenpick Resort & Spa Tala Bay. Het is voor gasten die in Mövenpick Resort & Residences in de stad verblijven mogelijk om per gratis shuttle naar Tala Bay gebracht te worden, om daar te genieten van nog meer faciliteiten, meerdere zwembaden, een langer (en mooier strand) en gedeelde faciliteiten van het prachtige resort.
Het is hier ook mogelijk om alcohol te verkrijgen terwijl je op je ligbedje van zon, zee, strand en zwembad geniet.



Mövenpick Resort & Residence of Mövenpick Tala Bay?

Mocht je plannen hebben naar Aqaba te gaan, raad ik je zeker aan om Mövenpick Resort & Residence te overwegen voor je verblijf. Ook het Mövenpick Tala Bay hotel is prachtig, echter hoger in prijs en ligt verder van het centrum waar het leven zich afspeelt. Mocht je liever genieten van op & top service en maaltijden in je hotel/resort, en kom je puur voor strand en zwemplezier, dan is Tala Bay wellicht de beter optie.
Mövenpick Resort & Residence is voor ons de betere optie omdat wij graag bij kleinere, lokale restaurantjes in de stad eten en veel zelf willen ondernemen.


Staat Jordanië ook (nog) op jou bucketlist?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.