Sharm el Sheikh (Egypte) : Reef Oasis Blue Bay Resort & Spa

De keuze is reuze wat betreft accommodaties in de toeristische plekken rondom de Rode Zee. Het is een wirwar van hotels en resorts wanneer je online op zoek gaat naar een geschikt hotel voor je verblijf in een van deze bestemmingen in Egypte.
Uiteraard ga je filteren op de wensen die je hebt en waar je hotel aan moet voldoen, maar dan nog blijft er veel over.
Wij verbleven in een super fijn en redelijke luxe resort in Sharm el Sheikh, waar ik graag meer over deel omdat ik erg enthousiast ben over dit hotel/resort!


Locatie

Of de locatie van Reef Oasis Blue Bay wel of niet fijn is, valt over te twisten, en ligt er ook erg aan waar je prioriteiten liggen. 
Het hotel ligt in "Shark Bay", wat enigszins ver is van Naama Bay (waar veel winkels en het nachtleven zicht afspelen) en Old Sharm el Sheik (waar je de oud markt en een prachtige moskee vind). Echter, het hotel ligt wel weer op een gunstige afstand van de airport, wat ook weer voordelen heeft. 
  Reef Oasis Blue Bay resort ligt direct aan zee, met een prachtig koraalrif direct aan het strand. Je kunt dus direct vanaf het hotel gaan snorkelen wat erg prettig is. Het hotel ligt op zo'n 20 minuten van het oude centrum van Sharm el Sheikh (afhankelijk van verkeer)  en ongeveer 10-15 minuten van Naama Bay. Vervelende is dat je dit dus altijd met een taxi moet doen omdat het te ver is om te lopen (in de hitte overdag en qua veiligheid in de avond/nacht), Elk bezoekje dat je dus aan een van beide locaties wilt brengen moet je dus met een taxi, wat elke keer weer geld kost. Je moet veel en goed onderhandelen met de taxi chauffeurs, ze vragen de hoofdprijs. Ik ben hier zelf niet goed in, wat maakt dat het voor mij elke keer weer een minpuntje is en ik daarom ok niet persé naar een van de beide de plaatsen hoef. Een taxi vanuit het hotel is ideaal, maar die vragen gemideld 15 euro omgerekend per enkele reis. Buiten op straat kan je ook een taxi aanhouden, dit kost je dan als je goed onderhadeld ongeveer 6-7 euro enkele reis. Al met al lopen je kosten hoe dan ook op, elke keer dat je een taxi nodig hebt. 

  Reef Oasis Blue Bay ligt op ongeveer een kwartiertje rijden vanaf de luchthaven. Ik heb dit als erg prettig ervaren, zeker omdat we in de nacht arriveerden en ook weer later op de avond vertrokken. Het is dan erg fijn na een lange vlucht dat je niet nog een uur in het transfer busje of taxi hoeft te zitten naar je hotel toe na zo'n vliegreis. 

   Verder merkten we bij excursies dat dit hotel vaak bij het ophalen als laatste op de route ligt (wat in de ochtenden betekent dat je net wat langer kunt slapen dan de andere gasten die in andere hotels verblijven) en bij terugkeer na een excursie dat je vaak als eerste weer bij je hotel gebracht wordt (wat na een excursie dag heerlijk is om nog even een frisse duik te nemen of aan een koud drankje te gaan).


Het is dus afhankelijk waar je behoeftes liggen, blijf je vooral op het resort en doe je hier en daar wat excursies dan is deze locatie perfect. Wil je liever vaak naar het centrum toe om te winkelen/uit te gaan e,d, dan is dit wellicht niet je beste keuze omdat je dan veel taxi kosten gaat maken. 


Het hotel

Reef Oasis Blue Bay Resort & Spa is een mooi, groot en luxe all-inclusive resort. Prachtige tuinen, meerdere zwembaden & jacuzzi's, strand, 5 restaurants, winkeltjes, een duikschool, een spa en super vriendelijk en behulpzaam personeel. Het hotel bestaat uit huisjes van maximaal 2 verdiepingen, geen hoogbouw dus. Het resort is groot, zo groot zelfs dat er een shuttlebus rondrijdt om gasten van- en naar kamers en faciliteiten te brengen. 
De grootste groep toeristen die hier komen zijn Italiaans, daarnaast zijn er veel Russen, Oekraïners, Kazachstanen en Duiters op het resort. In verhouding maar weinig Nederlandse gasten. Je kunt met name niet om de Italianen heen, dit omdat er een Italiaanse organisatie intern zit, die een eigen animatie team e.d. hebben en veel voor de Italiaanse gasten organiseren, Dit is verder niet hinderlijk, maar wel iets om rekening mee te houden.

All-inclusive
Zoals aangegeven, het is een  all-inclusive hotel, waarbij er dag- en nacht eten en drinken te verkrijgen is. Sommige hotels is all-inclusive tot een bepaalde tijd, maar in dit hotel kan je ook s'nachts nog drinken bestellen, snacks kun je tot 02.00 uur in de nacht bestellen. Uiteraard niet bij elke bar op het resort, maar er is sowieso 1 bar (de Pub) die altijd open is. 
In principe zijn alle dranken inbegrepen, welk zijn dat de lokale varianten van dranken (bijv. de rum,, wodka, bier etc). Wil je toch de A-merken drinken dan kan dat in de Piano Bar, vlakbij de receptie van het resort. Tegen betaling worden hier merk-dranken geschonken. 
 Er zijn meerdere restaurants op het resort, niet alle restaurants zijn inbegrepen bij het all-inclusive concept. Later vertel ik je hier meer over.

Leuk weetje: bij dit resort doen ze niet aan all-inclusive bandjes zoal je vaak ziet bij all-inclusive hotels.  

 

Restaurants

Het resort beschikt over meerdere restaurants:
- Bay view restaurant: dit restaurant is tijdens ons verblijf gesloten in verband met renovatie. Dit is het normaal gezien het hoofd all-inclusive en daarmee grootste buffet restaurant van het resort. Er kunnen maar liefst 470 mensen tegelijkertijd eten. 

- Sea Breeze restaurant: de locatie van dit restaurant is prachtig, het kjikt namelijk uit over het strand en de zee. Ook dit is een buffet stijl restaurant dat binnen het all-inclusive concept valt. Ze hebben hier allerlei soorten eten, niet specifiek 1 thema. Er is plaats voor 320 gasten tegelijkertijd. Persoonlijk vond ik dit qua locatie het mooiste restaurant, echter het is hier erg druk en het is een open restaurant, wat betekent dat er geen airco aanwezig is en het er dus met name overdag erg warm is. Wellicht heeft die drukte ook te maken met het feit dat het grootste restaurant gesloten was, dan krijg je natuurlijk meer gasten tegelijkertijd op dezelfde plek. Dit restaurant is open voor ontbijt, lunch en diner. 

- Sun Set Court: Dit is ons favoriete restaurant voor het diner. Het is gelegen aan een zwembad, beschikt over airco en serveert qua eten meer Aziatische stijl (bij het diner). Dit restaurant is enkel geopend voor ontbijt en diner. De capaciteit van dit restaurant is 200 gasten (binnen en buiten).

- Al Dente: een Italiaans, a la carte restaurant. Dit is onderdeel van het all-inclusive concept, echter je kunt hier tijdens je verblijf slechts 1 keer gaan eten. Je ontvangt een bonnetje bij het inchecken, waarmee je een reservering kunt maken om hier 1 keer tijdens je verblijf te gaan dineren. Je mag 4 gangen vanaf de kaart bestellen, wil je meer dan is dat tegen betaling mogelijk. Dit restaurant is wat chiquer en er heerst een rustige en romantische sfeer. Let op! Reserveer op tijd, want het zit snel vol. Je moet echt een paar dagen van tevoren de reservering doen. De capaciteit van Al Dente is 110 personen en is enkel geopend voor het diner.

- Fisherman: Noraliter is dit een a la carte restaurant, waarbij je tegen betaling kunt eten. Echter, omdat het Bay View restaurant gesloten is tijdens ons verblijf, is het Fisherman restaurant onderdeel van het all-inclusive concept en kun je hier voor ontbijt, lunch en diner terecht. Ook hier vind je allerlei soorten keukens, niet specifiek 1 thema. Normaal gesproken is dit een visrestaurant. Er kunnen maximaal 220 personen in. 

- Le Romantique: een a la carte restaurant waarbij je tegen betaling kunt eten. Hier wordt de Franse keuken geserveerd. Het restaurant heeft slechts een capaciteit van 52 personen en is enkel geopend voor het diner. Wij hebben hier niet gegeten waardoor ik inhoudelijk verder niets kan zegen. 


De kamer

Het hotel beschikt over diverse kamertypes die verspreid liggen over het hele complex. Wij verbleven in een superior kamer met tuinzicht. Deze kamers zijn erg ruim, voldoende ruimte om bagage op te bergen. De kamer heeft een ruime badkamer, een erg fijn bed en veel kastruimte. Een niet te vergeten detail is de airco die erg goed werkt. Zonder airco is het niet uit te houden op de kamers. Dit weet ik omdat de stroom uitgevallen was en dan warmt het binnen no-time op in de kamer.
Kamers die uitkijken op het zwembad zijn deluxe, executive of premium kamers die duurder zijn. Overigens is tuinzicht helemaal geen straf hoor, de tuinen zijn prachtig en worden super goed onderhouden. Wij verbleven in een kamer op de eerste etage, wat automatisch betekent dat we een balkon hebben in plaats van een terrasje aan de tuin. Zelf vind ik dit erg prettig zodat we zonder zorgen kleding of handdoeken op het balkon kunnen laten hangen. Daarnaast kon ik vanaf het balkon iets langer genieten van de zonsondergang.

 

 

Zoals ik eerder aangaf is het resort erg groot! Onze kamer was erg gunstig gelegen, een beetje te midden van alle faciliteiten. Dichtbij een van de zwembaden (toevallig het zwembad waar we het liefste waren), gunstige afstand naar de lobby en alle restaurants, andere zwembaden etc.  Erg fijn, we konden alles lopen en hoeven dus niet continu gebruik te maken van de shuttlebus die het resort rondrijdt. 
Onze kamer ligt nabij de Arena,, waar in de avond het entertainment programma plaatsvind. Gunstige hieraan is dat we daarna snel op de kamer zijn, en dat we een bar (Arena Bar) dichtbij de kamer hebben en dus ook daar een drankje kunnen halen voor op de kamer.  Een "nadeel" voor zover ik het een nadeel kan noemen is dat je dus wel tot 22.30 uur de muziek hoort op je kamer. Dit is voor ons in principe een probleem omdat we eigenlijk altijd pas na die tijd naar de kamer gaan. Een enkele avond lagen we vroeger in bed vanwege een erg vroege ophaaltijd de volgende ochtend, en dan heb je wat meer overlast. Mocht je met kinderen reizen dan kan ik me voorstellen dat het niet prettig is om een kamer op deze locatie te hebben. 


Zwembaden

Er zijn meerdere zwembaden op het resort. Een van die zwembaden behoort tot de duikschool, daar maak je als gast die niet bij de duikschool komt dus geen gebruik van. De andere zwembaden: 

- De infinity pool: dit is toch wel het paradepaardje van het hotel. Het is een prachtig zwembad dat uitkijkt over zee. Dit is toch wel een unique selling point, omdat andere hotels in deze omgeving niet over zo'n prachtig gelegen (infinity)pool beschikken. Voor de mooiste zonsondergangen moet je bij de infinity pool zijn. Je kijkt dus vanuit het zwembad over zee en over de kustlijn van Sharm-el-Sheikh,
Bij dit zwembad zijn veel kinderen en ook het animatieprogramma wordt hier gehouden. Het is er hierdoor niet heel rustig, door de muziek en de drukte. Je kunt de hele dag zelf je drankjes en snacks halen bij de dichtstbijzijnde bar. Verder zijn de bedjes langs het zwembad hier meer basic dan bij een van de andere zwembaden.

 

 

- De Relax Pool (Adult Only): Onze favoriet! Het fijne van dit zwembad (zwembaden) is dat het een adult only pool is, waardoor het er veel rustiger is dan bij de andere zwembaden. Er wordt een rustige, relaxte muziek gedraaid, de bedden aan het zwembad zijn wat luxer en de ober komt aan je bedje drinken brengen. Kortom, de hele sfeer hier is veel relaxter en geeft ons een echt vakantie gevoel. Het zwembad en bijbehorende bar zijn beide tot aan zonsondergang geopend. 

 

- Leisure Pool: bij dit zwembad worden allerlei activiteiten georganiseerd door het animatie team. Ook vind je hier 3 glijbanen, waarvan er tijdens ons verblijf eentje kapot en dus buiten werking was. De kids club is hier ook gevestigd. Wij zijn maar 1 keer in dit zwembad geweest omdat we de glijbanen een keer wilden testen. We vonden deze niet zo spannend (niet gek ook, het is meer voor kinderen bedoeld). Ik kom ook tot de conclusie dat we van dit zwembad geen foto's hebben. Maar, mocht je met kinderen naar dit hotel gaan dan is dit zwembad wel echt een aanrader. 

 

** Bij alle zwembaden en op het strand is een handdoekenservice, waarbij de jongens met je mee lopen om je handdoek goed vast te maken aan je bedje en de parasol voor je openen.


Strand & snorkelen

De Rode Zee wordt altijd direct gelinkt met snorkelen en duiken. Nu zijn wij geen duikers, dus daar kan ik niet over mee praten (helaas), maar snorkelen behoort wél tot mijn opties. En dat kan heel goed vanaf het strand aan dit hotel. 
Het resort is verveeld in verschillende lagen, die je met een lift kunt bereiken. Op de begane grond vind je het strand en tevens ook de toegang tot de verschillende jacuzzi's. Op het strand is ook een strandbard te vinden, de Blue Beach Bar. Hier hebben ze frisdranken en bier, dus mocht je cocktails willen dan zul je naar een andere bar moeten. Ook kun je hier gedurende de dag snacks halen. 
Op het strand zijn gedurende de dag ook diverse activiteiten van het animatie team, ochtend gymnastiek danslessen, taal lessen etc. 
Er zijn echt meer dan genoeg strandbedjes beschikbaar, je hoeft niet bang te zijn dat er geen plek meer vrij is. 
Echt strand vanaf waar je lekker in de zee kunt gaan zwemmen is er niet, er is een heel klein stukje waar je kunt pootje baden, maar door het koraalrif dat direct aan de kust gelegen is kan je niet het water in en uit lopen vanaf het strand. 
Dat brengt me dan direct op het snorkelen: via een aangelegd plateau/stijger kun je het water in, je bent dan al over het koraalrif heen, dus je kunt daar zwemmen en vanaf daar ook gaan snorkelen. Het koraal bij het hotel is echt prachtig! Vele gekleurde vissoorten en veel en diep koraal. Amazing!

 

Op het strand zit ook een onderdeel van de duikschool en een tentje waar je diverse wateractiviteiten kunt reserveren (op een banaan, op een waterband, boot trips etc). Wanneer je naar het einde van het strand loopt vind je een trap naar boven, waar 3 verschillende jacuzzi's gelegen zijn. Dit gedeelte is alleen voor personen vanaf 16 jaar. 
Dit is ook echt een heerlijk gedeelte van het hotel, zeker vanuit de infinity jacuzzi is het echt volop genieten! En het is ook ech een van dé social media photospots! 

 


En verder....

Laten we het even hebben over de gym! Wajoo, wat een uitzicht! Doe mijn zo'n uitzicht bij de sportschool thuis en ik ging elke dag, puur en alleen om van het uitzicht te genieten. De gym zelf beschikt over een aantal cardio toestellen en verder toestellen om kracht training te doen. Ook is er een prachtig terras waar je kunt genieten op een ligstoel of eventueel met een matje oefeningen kunt doen. De gym is onderdeel van de Spa waar diverse behandelingen gedaan worden. 

 

Dan nog als laatste even over de animatie, want we weten allemaal dat die altijd aanwezig is bij all-inclusive resorts en campings, ondanks dat we er vaak niet op zitten te wachten.  Maar, aangezien wij dus niet elke avond de behoefte hadden om een taxi naar Naama Bay te nemen, zijn we toch enkele avonden naar de avond show gegaan in de Arena, was niet elke avond even spectaculair was. Toch zat er hier en daar best wat leuks tusen, bijvoorbeeld de Egyptische avond waarbij een Tanoura danser en buikdanseres komen. 


Mocht jij naar Sharm-el-Sheikh gaan en een heerlijk en goed hotel zoeken,
raad ik Reef Oasis Blue Bay Resort & Spa absoluut aan! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.