Favo bestemmingen in Zuid-Amerika

Mijn in 2009 geboren passie voor Latijns-Amerika is groot! In dit artikel wil ik het hebben over Zuid-Amerika in het specifiek. Zuid-Amerika heeft zoveel moois te bieden, dat het eigenlijk heel moeilijk is om te bepalen wat nou  dé absolute toppers zijn. Zuid-Amerika als continent is zo divers in ll natuurgebieden, klimaattypes, inwoners en type reizen. Toch zijn er een aantal bestemmingen binnen Zuid-Amerika die er voor mij absoluut uitspringen. Wil je hier meer over weten, lees dan vooral verder!


Parque Nacional Los Glaciares, Argeninië

Patagonië beslaat een immens gebied in het zuiden van Argentinië & Chili. In Argentijns Patagonië vind je het nationale park 'Los Glaciares', letterlijk vertaald de gletsjers. Dit park is qua natuur overweldigend! Er zijn meerdere bezienswaardigheden binnen het park te vinden, waaronder wellicht de meeste bekende gletsjer van het nationale park, de Perito Moreno Gletsjer. Deze gletsjer is de enige, nog steeds groeiende gletsjer ter wereld en is super indrukwekkend! Sinds 1981 staat de gletsjer op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Er zijn meerdere mogelijkheden om de gletsjer te bezoeken, de meest makkelijke manier is vanaf de wandelpaden en trappen die zijn aangelegd om de noordzijde van de gletsjer te bewonderen. Er zijn op verschillende niveau's plateau's aangelegd om de gletsjer vanaf verschillende hoogtes en standpunten te bekijken. Een andere manier is per boot te gletsjer te bewonderen, de boot vaart aan de noordzijde van de gletsjer, al mag deze niet heel dichtbij komen in verband met de brokken ijs die elk moment kunnen afbreken. 
De laatste manier is de meest bijzondere van allemaal, namelijk een trekking op de gletsjer. Je hebt hier dan weer een twee varianten in, de mini-trekking en de Big Ice trekking. Welke manier je ook kiest voor je bezoek, ze zijn allemaal geweldig!
Meer over bezoek aan de Perito Moreno gletsjer vind je hier. 
   Ook El Chaltén is een zeker een bezoek waard. Dit kleine geïsoleerde dorpje is de uitvalsbasis voor een van de vele trekkingen die je in dit gebied kunt doen. Het gebergte zelf ziet er indrukwekkend en prachtig uit. Het is een soort Torres del Paine in het klein (en goedkoper). De natuur rondom El Chaltén is amazing! De uitzichten over de omgeving zijn prachtig. Ook vind je hier de Viedma Gletsjer en is er een korte trekking naar de Chorillo del Salto waterval te maken. 

   Een derde, maar zeker niet over te slaan bezienswaardigheid, is een boottocht naar een aantal overige gletsjers die in het Los Glaciares nationale park gelegen zijn. Per grote catamaran vaar je langs grote ijsschotsen en bewonder je de Spegazinni  & Upsala gletsjer. Deze laatste is groter dan de Perito Moreno!


Reserva Nacional de Fauna Andina Eduardo Avaroa & Uyuni zoutvlakte, Bolivia

Wanneer je Bolivia of Chili bezoekt is een 3- of 4-daagse tour dor het Nationale Park Eduaro Avaroa met bezoek aan de zoutvlaktes aan te raden. De landschappen die je hier vind zijn zo prachtig, dat het bijna buitenaards lijkt. En oh wat voel je jezelf klein op deze prachtige hoogvlaktes van Bolivia. In het nationale park vind je diverse prachtig gekleurde laguna's vaak vol met flamingo's, een woestijn met prachtige kleuren, lama's die op de Altiplano leven, geisers en noem het maar op! Het is een groot avontuur wat je per 4x4 aangaat!
De zoutvlakte van Uyuni is zo indrukwekkend groot, zonder gids ga je hier zeker verdwalen. Je omringt je volledig met witte zoutpannen, waar je de meest hilarische foto's kunt maken. 
Meer over de meerdaagse tours in dit gebied vind je hier. 


Galapagos eilanden, Ecuador

De Galapagos eilanden staan bekend om de veelzijdige natuur. Heel veel wildlife zowel op het land, in de lucht als onderwater. Een aantal diersoorten komen zelfs alleen op de Galapagos voor! De Galapagos bestaan uit 115 kleine eilandjes en 13 grotere eilanden. Een aantal van de eilanden is open voor bezoekers. Je kunt de Galapagos op twee manieren bezoeken: de eerste manier is vliegen naar een van de hoofdeilanden van de Galapagos en vervolgens kun je een aantal eilanden bezoeken door Island Hopping of door dagtripjes te maken. 
De tweede manier is per boot. Je gaat dan voor een bepaald aantal dagen aan boord van een van de vele boten die diverse routes binnen de Galapagos varen. Deze varieren van 4-daagse tot 8-daagse tochten en je kunt ook verlengen do routes te combineren. Voor mij is dit dé manier om de Galapagos te ontdekken omdat je op meerdere (en iets verder weg gelegen) plekken kunt komen en ultiem kunt genieten van de omgeving. Elke dag staan er bezoeken op land gepland en snorkelsessies om de onderwatewereld te leren kennen. Zo mooi om de schildpadden, haaien, roggen & zeehonden onder water te zien. 
Ben je een enorme natuur- en/of dierenliefhebber dan is de Galapagos echt de ideale bestemming voor jou!


Atacama woestijn + Valle de la Luna, Chili

Wil je jezelf even op een andere planeet wanen? Breng dan een bezoek aan de Atacama woestijnd in Chili. De landschappen hier zijn, zeker tegen zonderondergang buitenaards! Het lichtspel aan het einde van de middag is geweldig en de kleuren veranderen bijna per minuut!
Niet voor niets wordt dit gebied regelmatig als decor gebruikt om bijvoorbeeld Mars na te bootsen. 
Ook in deze omgeving voel je jezelf ontzettend klein en besef je jezelf wederom hoe mooi onze planeet is!


Watervallen van Iguazú, Argentinië & Brazilië

Op de grens tussen Argentinië & Brazilië vind je deze gigantische watervallen die verscholen liggen in een prachtig natuurgebied. Een bezoek aan Argentinië of Brazilië is niet compleet zonder een bezoek aan de watervallen. 
De watervallen zijn van zowel Argentijnse zijde als Braziliaanse zijde te bezoeken. Een bezoek aan de Argentijnse zijde van het park duurt langer dan een bezoek aan de Braziliaanse zijde van het park. Beide zijn de moeite waard! 
Er zijn zoveel verschillende watervallen dat je soms niet weet waar je kijken moet. De Argentijnse zijde heeft de meeste watervallen, terwijl de Braziliaanse zijde de keel van de Duivel heeft, een enorme waterval vanaf waar je van bovenaf in kan kijken. Met een groot geweld stort het water naar beneden. 
Het is ook mogelijk om met een bootje richting de watervallen te varen, je komt dan dichterbij de watervallen, hou er wel rekening mee dat je een extra setje kleding mee neemt! Een bezoek aan de watervallen maakt je direct vrolijk door de natuur, de dieren die je tegenkomt terwijl je door het park wandelt en de vele regenbogen die je ziet!



Rio de Janeiro, Brazilië

Een absolute topper die niet mag ontbreken is het bruisende Rio de Janeiro! Wauw wat een stad!
Deze stad heeft zoveel te bieden dat je echt een aantal dagen nodig hebt om alles mee te maken, te voelen, te beleven en te zien. 
Van bezienswaardigheden als de Cristo Retendor, de Pão de Azucar, het Maracaña stadium tot aan de stranden, de favela's en het uitgaan toe. Alles is een feestje en waren beleving! Deze stad leeft!


Wat zijn jou favorieten in Zuid-Amerika? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.